TÄVLINGSVERKSAMHET

Under fliken ”tävlingsverksamhet” samlar vi information om tävlingar som kretsen formellt är arrangör av.

Kretsen arrangerar serietävlingar, likt ’Rikstävlingen på hemortens banor’ i grenarna Precision och Fältskytte.

Kretsens första och viktigaste uppdrag är dock att arrangera kretsmästerskap för de olika grenarna inom det nationella tävlingsprogrammet. Av olika anledningar arrangeras inte kretsmästerskap i samtliga grenar. En del grenar är helt enkelt inte så populära bland kretsens skyttar att det är någon idé att genomföra ett mästerskap – t.ex. springskytte. Grenen PPC är betydligt mer populär i Sverige men i kretsen är det i princip bara en förening som aktivt tränar och skjuter grenen. Är det bara en förening som ställer upp i ett kretsmästerskap är det inte mycket idé att arrangera ett sådant.

En del år arrangerar även kretsen mästerskap på högre nivåer. Mästerskap börjar förstås på klubbnivå – klubbmästerskap. Därefter tävlar kretsklubbarna mot varandra i ett kretsmästerskap. Nivån över detta är landsdelsmästerskapen. För Dalarnas del innebär detta Östsvenska Mästerskapet (ÖSM) där sju olika kretsar ingår. Arrangemanget av ett ÖSM rullar runt bland dessa sju kretsar.

Nivån över landsdelsmästerskap är så slutligen Svenskt Mästerskap. Dalakretsen arrangerade detta i Falun 1957 och mästerskapet kommer 2022 att komma tillbaka genom ett SM i Fältskytte i Orsa.

Avdelningen handlar dock enbart om allt som är runt om kring tävlingar – inte själva tävlingarna i sig. För information om de tävlingar som arrangeras i Dalakretsen hänvisas till fliken ”TÄVLINGAR”.

Där publicerar vi inbjudningar och resultat till de olika tävlingarna som våra kretsföreningar arrangerar antingen som kretstävling (där alla kretsföreningar är inbjudna) eller på nationell nivå (där alla skyttar i Sverige är inbjudna).

Vi lägger även upp inbjudningar och resultat från mästerskap gällande ÖSM samt SM.

För övriga nationella tävlingar arrangerade utanför kretsen hänvisas till förbundets sida.

För tävlingar på klubbnivå hos kretsföreningarna hänvisar vi dock till respektive förenings hemsida.

Comments are closed.