TP: s minimarknad i Borlänge

Borlängeskytten Thomas Pennonen (även kallad TP) tog initiativ till en minimarknad i skytte i söndags. Marknaden var välbesökt i det fina vädret. Det var många som passade på att få komma och titta och känna på olika vapen. Framför allt var det uppskattat att få provskjuta vapen som setts på hemsidor. Fler än 25 vapen fanns på plats. Det gjordes upp affärer direkt medans några måste åka hem och sova på saken. Det var fyra handlare som visade upp lite av sina varor: Caliber 44, Fondprodukter, Kruttunnan samt Staffans Jakt och Skyttesport.

Under provskjutningen så delades det frikostigt ut råd för bättre avfyrning, t.ex., hur vapen ska hållas för bättre träffbild. Det är nyttigt även för erfarna skyttar att få lite tips om hur deras skytte kan förbättras; olater kan krypa på med tiden och även att skyttet utvecklas. 

Besökare pratade vapen och skytte över en god hamburgare. Att få träffas över föreningsgränserna var mycket uppskattat. Det pratades om vapen, trycken och laddningsrecept. Laddning är ett kärt ämne, det finns så många recept på laddningar. Nya bekantskaper inleddes och gamla bekantskaper dammades av. Träningstillfällen planerades, härliga idéer för att få lite ny skjuts i tränandet i detta tråkiga Covid-19 år. Vilande skyttar kom och fick lite krutrök i näsan och olja på fingrarna så det drog lite att komma tillbaka för träning och tävling.

Det diskuterades friskvård, att skyttet nu är godkänt som friskvård genom en dom i Högsta Förvaltningsdomstolen (tidigare mest känd som Regeringsrätten) där Lena Sjögren vann över Skatteverket. Observera att det är själva träningens kostnader som räknas som friskvård – inte de materiella sakerna som ammunition osv.

Det var ett skönt surr av skyttesnack. Helt enkelt en härlig dag i skyttets tecken! I slutet av dagen framfördes många önskemål om att minimarknaden ska komma igen nästa år. Det framfördes idéer om hur marknaden kan utvecklas för att ge deltagarna mervärde och locka fler deltagare. 

Vi tackar arrangören Thomas Pennonen med stab för ett bra arrangemang!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.