Kretsmästerskap Fältskytte!

Såååå, Kopparknallen i Falun ställs in. Istället genomförs ett rent kretsmästerskap.
Tävlingen har status som en kretstävling – inte en nationell tävling.
Inga heders- eller penningpriser. Endast kamp om medaljerna.

Det går normalt åt ett 20-tal personer för att genomföra en fältskyttetävling och bristen på funktionärer är ett problem för de flesta föreningar. Mindre föreningar kan ofta inte ens drömma om att arrangera en fälttävling.

Med anledning av detta genomförs därför årets Kopparknall – Kretsmästerskap – på ett lite annorlunda sätt. Det kommer att finnas en del funktionärer på plats, ja – men deltagarna kommer själva att få utföra en del moment. Patrullerna skjuter i två omgångar där den ”lediga” halvan får dra i snören osv och sedan turas man om. Det blir lite ”trial and error” men förhoppningsvis kan vi utarbeta någon slags rutin och erfarenhet som sedan kan användas vid fler tävlingar. Gärna även i regi av mindre föreningar så att kretsens skyttar får fler tävlingsmöjligheter under kommande år.

Välkomna!

Mats Dahlstedt, Falu Sport- & PSK

Bookmark the permalink.

Comments are closed.