Flaggöverlämning

Riksdagens talman Andreas Norlén överlämnar den svenska flaggan till dalakretsens ordförande Lena Sjögren den 10:e mars 2022.
Riksdagens talman Andreas Norlén överlämnar den svenska flaggan till dalakretsens ordförande Lena Sjögren den 10:e mars 2022. Foto: Melker Dahlstrand/Sveriges Riksdag

Stiftelsen Sveriges Nationaldag genom dess ordförande (tillika riksdagens talman) Andreas Norlén samt stiftelsens generalsekreterare Martin Brothén överlämnade den 10:e mars till Dalarnas Pistolskyttekrets representant, kretsordförande Lena Sjögren, en flagga som vajat på riksdagshuset. 

”Beslutet att dela ut flaggor som varit hissade på riksdagen till organisationer och föreningar görs i syfte att sprida kunskap om dess betydelse som landets symbol. Genom att göra detta uppmärksammas särskilt riksdagens demokratijubileum och flaggan som symbol för de värden vårt land är förknippat med som demokrati, fred och frihet. Vår öppenhet, vackra natur och alla människors lika värde är annat som ofta uppmärksammas i firandet runt om i Sverige.”

Dalakretsens flagga var hissad på taket till Östra riksdagshuset 2021-05-23.

Föreningar och verksamheter som också vill ha detta tecken på svensk demokrati kan ansöka fram till 15 april på stiftelsens webbplats.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.